Taekwondo

Go down

Taekwondo

Post  Anchy on December 19th 2007, 9:13 pmTaekwondo (Tae Kwon Do, Taekwon-Do, Tae Kwon-Do) este o arta martiala coreana si sportul national al tarii. In coreana tae (跆) inseamna a distruge cu picioarele kwon (拳) inseamna a lovi sau a zdrobi cu mana iar do (道) inseamna cale.
Cel mai vechi stramos al taekwondo este o combinatie de stiluri de bataie dezvoltate in cele 3 regate coreene rivale-Goguryeo, Silla si Baekje. Influente puternice asupra acestei arte au avut-o japonezii (in perioada ocuparii Coreei de catre Japonia) si chinezii.
Unul din crezurile centrale ale taekondo-ului este acela ca piciorul este cea mai puternica si lunga arma pe care un luptotor o are, deci loviturile de picior sunt cele care au capacitatea de a rani adversarul, fara a te rani pe tine insati.
Un practicant al taekwondo va purta o uniforma (dobok 도복), de cele mai multe ori alba, dar se pot gasi si in negru sau alte culori si o centura (tti 띠) legata in jurul taliei, care demarca nivelul elevului. Locul in care se invata (dojo pentru karate) se numeste dojang 도장.
Nivelele la Taekwondo sunt impartite in ‘junior’ si ‘senior’ sau ‘elev’ si ‘instructor’. Sectiunea pentru juniori are de obicei 10 ranguri, idicate de cuvantul corean geup 급 (gup sau kup).
Sectiunea pentru acansati cuprinde 10 ranguri si este indicata de cuvantul corean dan 단, care se si refera la nivelul de centura neagra la care ai ajuns.


Pentru mai multe informatii va puteti duce pe site-urile:

http://www.taekwondowtf.ro/
http://www.taekwondo-itf.ro/

_________________
馬鹿は死ななきゃ直らない。

Baka wa shinanakya naoranai. ^_~
Honto da yo ne?

avatar
Anchy
Moderator
Moderator

Female Number of posts : 23
Age : 28
Locatie : Timisoara
Registration date : 2007-12-04

View user profile http://anchy2006.hi5.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum